VENDÉGLÁTÓ EGYSÉGEK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózon a leghatékonyabb környezetbarát és vegyszermentes fertőtlenítő eljárás.
Az élelmiszer előállító, feldolgozó valamint vendéglátó és szolgáltató egységben is hatékonyan és biztonsággal alkalmazható!

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL

Az ózon alkalmazása szagtalanításra vagy fertőtlenítésre felelősségteljes feladat és mi mindig ehhez mérten járunk el. A probléma megnyugtató megoldásához a megfelelő ózongép, műszerek és mindenképpen szakmai hozzáértés szükséges. Mi többféle ilyen berendezéssel rendelkezünk így minden helyszínen a körülményeknek legmegfelelőbb gépet tudjuk alkalmazni.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, gépparkunk modern, több munkánkat független akkreditált labor igazolta.

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrációban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a Koronavírus fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.)
A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően az irodák azonnal használatba vehetők, így minimalizálható a munkából kiesett idő.

HOTELSZOBÁK, KONFERENCIATERMEK SZAGTALANÍTÁSA, FERTŐTLENÍTÉSE

A sikeres üzemeltetéshez alapvető követelmény a létesítmény tisztasága és higiénikussága. A vendégek sokkal jobb érzéssel lépnek be a szobába, ha érzik a higiénia és a frissesség illatát, ezért fontos, hogy az új vendég soha ne érzékelhesse a korábbi lakó ott tartózkodásának nyomait. Az általános takarítás sokszor nem oldja meg azokat a problémákat, amelyeket a szagok jelentenek. A szagok eltüntetése sokszor nehéz feladatot jelent a személyzet számára.

Az ózon alkalmazásának példái a vendéglátóiparban

 • Szagok megszüntetése

  Gyorsan és végleges megszünteti a kellemetlen szagokat a zárt terekben. Kivonja a szagokat a berendezési tárgyakból, kárpitokból is. Friss illatot kölcsönöz az ágyneműknek
 • Fertőtlenítés

  Elpusztítja a kórokozók jelentős részét a kezelt területen. Élelmiszereken is alkalmazható.
 • Penészmentesítés

  Elpusztítja a penészt és a penészspórákat a láthatatlan helyeken is, megszünteti a dohos szagot. Nyirkos helyeken alkalmazva meggátolja a penész elszaporodását.
 • Légfrissítés

  Kivonja a levegőből a szennyezőanyagokat. Könnyebbé teszi a levegőt. Konferenciatermekben az előadások szünetében alkalmazva pozitív hatással van az éberségre.

Illatosítás vagy szagtalanítás?

Az illatanyagokat tartalmazó szprék nem szüntetik meg, hanem csak elfedik a szagokat. Hatásuk rövid ideig tart, elmúltával a kellemetlen szagok visszatérhetnek. A szprék nincsenek hatással a kórokozókra, összetevői allergizálhatnak és szennyezik a környezetet. Az ózon hatékonyabban állítja vissza a levegő minőségét azzal, hogy nem elfedi, hanem lebontja a szagokat okozó molekulákat és elpusztítja a kórokozókat a levegőből és a felszínekről beleértve a szőnyegeket, kárpitokat, függönyöket, ágyneműket és a matracokat is.

Rendkívüli helyzetek amikor az ózon a megoldás

Az üzemelés során adódhatnak olyan rendkívüli helyzetek, amikor sürgős szagtalanításra vagy fertőtlenítésre lehet szükség. A probléma forrásának eltávolítása után az ózonfriss technológiával a kellemetlen szag vagy a fertőző baktériumok, vírusok azonnal és véglegesen kivonhatók a helyiségből, irritáló, allergizáló vegyszerek használata nélkül.
Az ózonfriss technológia a leghatékonyabb megoldás az égett szag, dohányfüst, parfüm, izzadság, szemét, étel vagy más erős szagok végleges eltüntetésére. Az ózon alkalmazásával az illatosító szprék használata elhagyható, vagy mennyiségük jelentősen csökkenthető.

Konferencia-, előadótermek légfrissítése:

A konferenciák, előadások befejezése után vagy az előadások szünetében 15-45 perc alatt javítható a levegő minősége, szagtalanítható és fertőtleníthető a helyiség. Az eljárás különösen ajánlott azokban az időszakokban amikor a levegőben terjedő kórokozók valószínűsége magas. A kezelés folyamán a berendezés ózonnal dúsítja a levegőt, majd lebontja. A kezelés végén helyiségben az ózonkoncentráció az egészségügyi határérték alá csökken, de több lesz mint a kezelés előtt. Ennek eredményeként az eljárás további kedvező hatása, hogy az ózonos eljárással fertőtlenített levegő pozitív hatással van a koncentráció képességre, és az éberségre.

Biztonság a konyhaterületen:

Az élelmiszerbiztonsági higiéniás szabályok betartása ill. betartatása nem könnyű feladat az üzemeltető számára. Azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy egy esetleges fertőzés súlyos anyagi következményekkel járhat az üzemeltető számára. A konyhaterület ózonos kezelése fokozott biztonságot nyújt a fertőzések kialakulásával szemben, kizárva az emberi hibából adódó kockázatot.

Az ételszagok semlegesítése fontos feladata a konyha üzemeltetésének. A vendégtérbe vagy a környezetbe kiszivárgott ételszagok nem kellemesek a kívülállónak, de a legnagyobb probléma, hogy ezek a szagok könnyen beleívódnak a berendezési tárgyakba, ruházatba is, ami kellemetlen élmény a vendégek számára. A konyhai elszívóberendezések feladata, hogy megoldja ezt a problémát. Hatékonyságukat azonban a rendszer elzsírosodása és a szénszűrők telítődése jelentősen csökkenti. Az elszívórendszerbe épített ózongenerátor kiválthatja a szénszűrőket, és jelentősen növeli az elszívórendszer hatékonyságát azzal is, hogy csökkenti a rendszer elzsírosodását. A szabadba kivezetett, ózonnal megtisztított konyhai levegőből a szagok nem jutnak vissza a vendégtérbe, nem terhelik a környezetet.

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot további információért vagy árajánlatért.

KAPCSOLAT

BIZTONSÁG ÉS GARANCIA

BIZTONSÁG

A fertőtlenítő eljárások egyik fontos kérdése az eljárás hatásai a kezelt területen mind az élőlényekre mind a berendezési tárgyakra, gépekre, műszerekre tekintettel.

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)

GARANCIA

A fertőtlenítő eljárás hatékonyságához a két legfontosabb tényező a behatási idő és a koncentráció mértéke. Ezek a pontos megállapításához - figyelembe véve a probléma jellegét - a terület nagyságán, a hőmérsékleten és a páratartamon alapuló matematikai számítás szükséges. A kezelés elvégzését minden esetben ilyen kalkuláció előzi meg. Az eredmény ellenőrzését egy megelőző és egy záró biológiai méréssel is kontrolláljuk.

A mérésről itt olvashat bővebben>>