Lakásfertőtlenítés betegség megelőzéshez, betegség után a higiénia helyreállításához vagy műtét utáni lábadozáshoz,

Már egyetlen kezeléssel higiénikussá tesszük otthonát egy 100%-ban természetes vegyszer nélküli technológiával, mely az ÓZON rendkívüli fertőtlenítő hatását alkalmazza. Az ózonfriss otthonhigiénia eljárás rövid idő alatt elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, atkákat, semlegesíti a polleneket és más allergiát okozó részecskéket, megszünteti a füst-, cigaretta szagot és minden más kellemetlen szagot.

Az ózonos fertőtlenítés biztonságos környezetet teremt. A fertőtlenítés 99,9 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat valamint a kezelés során az allergia bizonyos típusaiért felelős gombák is elpusztulnak és a helyiségekben található poratkák száma is jelentősen csökken.

Az ózonos fertőtlenítés különösen ajánlott légúti megbetegedéssel, allergiával élőknek, dohányzást elhagyóknak, betegségből lábadozóknak, műtéti beavatkozás után lévőknek vagy fertőzéses időszakban megelőzés céljából.

Miért az ózon az egyik legjobb fertőtlenítő eljárás?

Az ózon - megfelelően alkalmazva - az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Alkalmazása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok ellen. Az ózonos kezelés során nem használunk vegyszert, ugyanakkor az egyik leghatékonyabb ellenszere a kórokozóknak, penészgombáknak. Ezt számos tudományos kutatás és orvosi publikáció is alátámasztja. A kezelés egyszerű, rövid ideig tart nem igényel különösebb előkészületet. Eredménye egy garantáltan kórokozómentes környezet, ami elengedhetetlen betegségből lábadozóknak, műtét után lévőknek, vagy csak a betegségek megelőzéséhez.

Olvassa el hogyan hat az ózon a baktériumokra, vírusokra

Lakásokban (irodákban) is alkalmazható?

Az ózon az egyetlen olyan fertőtlenítő eljárás amely berendezett lakásokban, irodákban is biztonsággal és hatékonyan alkalmazható. Az ózon gáznemű anyag. Nem hagy foltot a berendezési tárgyakon, textíliákon, nem károsítja a berendezési tárgyakat, festményeket és nem okoz elváltozást az élelmiszereken. Egy lakás kezelésénél egyedül a növényeket kell kivinni a helyiségből, más előkészületet nem igényel. Az eljárás viszonylag rövid ideig tart és szakaszolva szobánként is végezhető.

Fontos tudni!

Az ózon jól alkalmazható szagtalanításra is, ehhez azonban jóval kisebb koncentráció szükséges, mint egy fertőtlenítési célú eljáráshoz. Fertőtlenítést ózonnal csak megfelelő hatékonyságú gépekkel lehet végezni. Erre csak professzionális gépek és műszerek alkalmasak amelyek igen drága berendezések, szemben a szagtalanításra tervezett 'olcsó' ózongenerátorokkal. Sok cég vállalkozik fertőtlenítési feladatra megfelelő gép és műszerek nélkül, ami azt a kockázatot rejti, hogy az eljárás eredménytelen lesz és ennek ellenőrzése sem lehetséges vagy nagyon költséges. Tájékozódjon mielőtt szolgáltatót választ!

TANULMÁNY:

GÁZ HALMAZÁLLAPOTÚ ÓZON HASZNÁLATA METICILLINREZISZTENS STAPHYLOCOCCUS AUREUS (MRSA) FELSZÁMOLÁSÁRA EGY MRSA-HORDOZÓ KÓRHÁZI ALKALMAZOTT OTTHONI KÖRNYEZETÉBEN.


"Egy ekcémában szenvedő intenzív osztályos ápolót visszatérően kezeltek MRSA hordozójaként. Mivel a baktériumtenyészet mindig pozitív maradt az MRSA tekintetében, ezért átvizsgálták az otthonát is. A környezeti minták 34%-a tartalmazott MRSA-t. Gyermekei és házimacskája mentes volt az MRSA-tól. A házat gázhalmazállapotú ózonnal fertőtlenítették. Az azt követő tenyészetek negatívak lettek az MRSA-ra.."

Ha érdekli, a teljes tanulmányt itt elolvashatja>>

Fontos kiegészítés a tanulmányhoz! A tanulmány Hollandiában 2001-2005 között zajlott esetet ír le. Az ózon fertőtlenítés technológiája azonban napjainkra jelentős fejlődésen ment keresztül. A tanulmányban leírt esetben olyan ózongenerátort használtak aminek teljesítménye 3,5 gramm/óra volt. Csak összehasonlításként az általunk használt ipari készülékek teljesítménye legalább 12 gramm/óra. Ezzel nagyobb koncentráció érhető el, rövidebb idő alatt, ami lehetővé teszi, a nehezen fertőtleníthető tárgyak (pl. szövetkanapé) hatékony fertőtlenítését is. Fontos tény még a technológia fejlődésének alátámasztására, hogy az általunk használt készülékek rendelkeznek ózon lebontó ciklussal ami jelentősen lerövidíti azt az várakozási időt amikor a helyiségek ismét használatba vehetők.

A fertőtlenítés folyamán a hatékonyság szempontjából fontos tényező az ózon koncentráció és a behatási idő. Ezt figyelembe véve a fertőtlenítő eljárást megelőzően pontos számítást végzünk a szükséges értékek eléréséhez.

A tanulmányból kitűnik, hogy az ózonos fertőtlenítés mindenképpen jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb alternatívája más fertőtlenítő eljárásnak. Ha figyelembe vesszük az ózontechnológia rohamos fejlődését és fertőtlenítő szerként történő alkalmazásának egyre szélesebb körben való elterjedését, napjainkban olyan hatékony, környezetbarát, otthonokban és kórházakban egyaránt alkalmazható megoldást nyújt amire más technológia nem képes.

Hogyan történik?


Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz egy mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi az ózonos fertőtlenítést, szagtalanítást. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a bútorok elmozdítására.
A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 30-120 percet vehet igénybe.

YT

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>