Kellemetlen szagok VÉGLEGES megszüntetése


Az ózon amint kapcsolatba kerül a szagmolekulával reakcióba lép vele, és lebontja, ezzel teljesen és véglegesen megszünteti a kellemetlen szagokat.

Milyen szagok ellen hatékony az ózon?

Az ózon nem válogat, minden szagot megszüntet rövid idő alatt:
Nézze meg milyen szagok és vegyületek ellen alkalmazták már sikeresen az ózont>>

A leggyakoribb problémák amelyeket sikeresen megszüntettünk:
CIGARETTASZAG | FÜSTSZAG (TŰZKÁR UTÁN) | DOHOS SZAG | KISÁLLAT SZAG | FESTÉKSZAG | SÜTŐOLAJ SZAG | ÉTELSZAG | ODAÉGETT ÉTEL SZAGA | IZZADSÁGSZAG | BOMLÁS SZAG (SZEMÉT BŰZE) | VOC (illékony szerves vegyületek).


Vigyázat!

A dohos szag a penészspórák jelenlétére utal a levegőben, még akkor is ha a penész még nem látható. Minél erősebb a dohos szag annál több a penészspóra a levegőben. Ha érzi a dohos szagot jó ha minél előbb megszünteti mert egészségügyi problémákat okoz!

Az ózon előnye az illatosítókkal szemben:

Az ózon az illatosítókkal ellentétben nem csak elfedi hanem teljesen elpusztítja a szagmolekulákat, végleges hatást váltva ki ezzel. Az ózonfriss kezelés alkalmazható bármilyen lakás, iroda, üzlet, autó, hajó, lakókocsi belső terének szagtalanítására anélkül, hogy károsítaná azok berendezését.

Az ózonos szagtalanítás előnye!

Az ózon nem csak a levegőből tünteti el a szagokat, hanem a berendezési tárgyakat is szagtalanítja, mint például:

- bútorkárpitok (bőr, szövet)
- szőnyegek
- függönyök
- matracok
- ágyneműk
- ruhásszekrényekben tárolt ruhák
és minden más porózus felületből ahová a szag képes volt beivódni.

Tipp:

Ha tervezi a kellemetlen szagú szőnyeg, bútorkárpit vagy más nagyobb lakástextília nedves kitisztítását is, akkor még előtte ajánlatos az ózonos szagtalanítást elvégezni, hogy a kellemetlen szagokat okozó elemekhez már ne kapcsolódhassanak a nedves tisztítás során használt illatosító anyagok.

Hogyan szünteti meg az ózon a cigarettaszagot?

A fenol gázok, láthatatlan részei a dohányfüstnek. Jellemzőjük, hogy gyorsan kötődnek minden felülethez. Ezek a gázok okozzák azt a kényelmetlen érzést, amikor a bántó dohányfüst "csípi" az ott tartózkodók szemét, és emellett hosszan tartó, mindent átható kellemetlen szagot árasztanak.

Az Ózon megszünteti a fenol gázok által okozott irritációt és teljes mértékben megszünteti a dohányfüst szagot a fenol lebontásával. Ezért az ózon jóval hatékonyabb, mint a csupán látható részecskék kiszűrésére alkalmas elektromos légszűrők, HEPA szűrők vagy a szagokat csak időlegesen elfedő illatosító spray-k.

Miért az ózon a legjobb szagtalanító?

Az ózon teljesen vegyszermentes és az egyetlen szagtalanító eljárás amely képes véglegesen megszüntetni a kellemetlen szagokat, a szag forrásának lebontásával. Gáz halmazállapota révén eljut a helyiség minden részébe ahová a szagot okozó molekulák is. Nagyon fontos, hogy nem tartalmaz vegyszert így nem hagy hátra egészségkárosító anyagokat sem. Az eljárás kivonja a textíliákból, kárpitokból és más berendezési tárgyakból is - mint pl a könyvek - a kellemetlen szagokat.

A dohos szag esetében az ózonos eljárás kettős hatást vált ki azzal, hogy elpusztítja a levegőben lévő, a dohos szagot okozó penészspórákat. A kezelés hatására megszűnik dohos szag és ezzel egyidőben megszűnik a penészspórák egészségre káros hatása is.

Tipp:

Ha arra készül, hogy egy dohányszagú helyiséget szeretne kifesteni azért, hogy a szagot eltüntesse, akkor szagtalanítást mindenképpen a festés előtt érdemes elvégezni!

Az illatosítók nem szagtalanítók!

Az illatosítók az ózonnal ellentétben nem tüntetik el, hanem csak elfedik a kellemetlen szagokat, így azok az illatosító hatásának elmúlásával visszatérnek. Az illatosítók hatása is tartósabb és kellemesebb, ha nem keveredik más nem kívánt szagokkal. A helyes sorrend: szagtalanítás után illatosítás.

Jó ha tudja: Az illatosítók ugyanúgy szennyezik a környezetet, akárcsak a kipufogógázok csak más - nem kevésbé veszélyes anyagokkal. Ilyen többek között a légfrissítők egy részében található naftalin és a formaldehid. Előbbi hosszú távon károsítja a vörösvértesteket, és fokozza ezáltal a vérrögök képződését, továbbá növeli a rák kialakulásának kockázatát. A formaldehid mérgező - nagyobb mennyiségben irritációt, légzési problémákat okoz - és rákkeltő hatású.

A dohányfüst szaga eltüntethető hatékony ózonos légtisztító készülékkel!

Aki dohányzik, nem feltétlenül érzi meg, de bizony minden nagyon könnyen átveszi a füstszagot. Nem csak magának a dohányos embernek a haja, a ruhája, hanem a környezete is, ezért, ha lakásban dohányzik valaki, akkor tényleg minden kellemetlen szagú lesz. A dohányfüst szagát átveszik a bútorok, a szőnyeg, a tapéta és maguk a falak is. Ezt ózonos légtisztító készülék nélkül maximum elfedni lehet ideig-óráig, megszüntetni nem.

Egy olyan lakást, ahol dohányoztak, sokkal nehezebb eladni, ha sikerül, általában alacsonyabb áron. Hiába dohányzik az esetleges vevő, ha belépve megcsapja a füstös, dohos szag, hamar ki fog ábrándulni. Használt bútorok adás-vételénél sokszor találkozhatunk olyan kikötéssel, hogy „csak dohányfüsttől mentes lakásból”. Az általunk kínált ózonos légtisztító készülékkel azonban valóban megszüntetheti a szagokat, nemcsak a levegőből, hanem a bútorokból és a falakból is.

Szeretné, ha otthonában újra tiszta, egészséges levegő uralkodna? Tájékozódjon bátran légtisztító készülékeinkről, és ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hogyan történik?


Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz egy mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi az ózonos fertőtlenítést, szagtalanítást. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a bútorok elmozdítására.
A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 30-120 percet vehet igénybe.

YT

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.