Ózonos fertőtlenítés és szagtalanítás rendkívüli helyzetekben

Az ózon nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen bevethető!

Az életben előfordulhatnak, olyan rendkívüli helyzetek, káresemények amikor a lakás vagy ház teljes fertőtlenítése, szagtalanítása szükséges. Ilyenek káresemények lehetnek például a tűzkár utáni füstszag, beázás okozta dohos szag vagy akár egy áradás ahol a szennyvíz is bekerülhet a lakásba. Ezekben a helyzetekben fokozott és gyors fertőtlenítésre van szükség.

Az ózonos fertőtlenítés az egyetlen fertőtlenítő eljárás amely 99,9%-os hatékonysággal pusztítja el a helyiségben a kórokozókat és egyidejűleg képes teljesen megszüntetni a kellemetlen szagokat.

Miért az ózon a legtökéletesebb fertőtlenítő megoldás?

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb és többszörösen gyorsabb fertőtlenítő hatású mint a például a klór. Gáz halmazállapota révén eljut a helyiség minden pontjába és véglegesen megszünteti a kellemetlen szagokat és elpusztítja a kórokozókat.

Tipp: A fertőtlenítést a szennyezés megszüntetése után érdemes elvégezni, még a nagytakarítás, festés előtt. Súlyosabb helyzetekben indokolt lehet a beköltözés előtt közvetlenül egy újabb ózonos kezelés elvégzése.

Tűzkár utáni ózonos füstszagmentesítés

Már a kisebb tűzkárok esetén is a füstszag vagy égett szag súlyosan beszennyezheti a lakás vagy más épület - tűzkárral nem érintett részeit és a berendezési tárgyakat. Nem csak a textíliák szennyeződnek a füstszaggal, hanem a falak, különösen a tapéták is erősen magukba szívják ezt a kellemetlen szagot.

A füstszag és az égett szag szellőztetéssel maradéktalanul nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt távolítható el.

Ózonos kezeléssel rövid idő alatt és hatékonyan eltávolítható a füstszag illetve az égett szag. Nem szükséges a füsttel szennyezett helyiségek kipakolása, vagy újrafestése. Minél hamarabb megkezdődik a helyiségek füstszagmentesítése, annál rövidebb idő alatt oldható meg a probléma.

Fontos tanács:

A hatékony füstszagmentesítést az alábbi sorrendben tanácsos elvégezni:
1. Az égett, megrongálódott tárgyak eltávolítása a helyiségből.
2. A koromszennyezés eltakarítása a tűzzel érintett területről.
3. Az ózonos füstszagmentesítés elvégzése.
4. A füstszaggal érintett lakástextíliák nedves tisztítása.

Tipp:

Az ózonos füstszagmentesítés alatt a textilek (függönyök, terítők, ruhaneműk) maradjanak a helyiségben. Az ózon azokból is kivonja a kellemetlen szagot.

Hogyan történik?


Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz egy mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi az ózonos fertőtlenítést, szagtalanítást. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a bútorok elmozdítására.
A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 30-120 percet vehet igénybe.

YT
 

Kérdése van? Küldje el nekünk itt, vagy hívja munkatársunkat>>


 

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését.